OKF_black

Ovansjö Kronoparks Flugfiske

Denna lilla skogså som rinner genom Ovansjö kronopark, har sedan 2016 en flugfiskesträcka som startades av Magnus Worén och Mattias Eriksson. Men drivs numer av Magnus Worén och Therese Hansson. Flugfiskesträckan startades för att ge möjligheten till ett attraktivt och trevligt flugfiskevatten i ett rinnande vattendrag. Här har du möjlighet till ett mycket bra torrflugefiske på vakande regnbåge och vild öring. Ån har ett naturligt bestånd av en unik öringstam som kallas borrsjöåöring. Tyvärr har borrsjöåöringen tagit skada när man förr transporterade timmer i ån. Ån har en mycket stor potential med ett väldigt rikt insektsliv. Vi vet att det har funnits ett bra fiske på åns öringar men att den är i behov av mer restruktiva fiskeregler och en del återställning mm. Många delar på sträckan har återställts men det finns en del kvar att göra. Tillsammans med Länsstyrelsen och ideellt arbete så är förhoppningen att förstärka öringstammen och att få den både större i storlek och antal. 

River ceeper

Magnus Worén
Har ett stort brinnande intresse av flugfiske och natur. Jobbar till vardags som Energi- och Miljökonsult. Har tidigare jobbat som flugfiskeguide i bla. Tjuonajokk, Island och Tobago med en KY- utbildning inom Sportfiske och Turism på Forshaga Akademin som grund.
Mina mest minnesvärda fiskeresor är Nya Zeeland, Island och Bosnien.
 

Hört från kund

Jag hade ett fantastiskt torrflugefiske i två dagar. Landade minst 35 fisk. Var fler men tappade räkningen omkring 35 st. Så vill inte ta i för mycket. Vulgata fisket var riktigt skoj med galet roliga påslag. Stridbarheten på fisken var helt underbart.
 

Fantastiskt fin flugfiske å. Mycket livlig regnbåge!
 

Otroligt fin sträcka i vackra borrsjöån. Naturen är grym, gott om insektsliv och fisket är riktigt bra! Fisken är i bra form och bjuder verkligen upp till kamp varje gång! Stor eloge till Magnus och Mattias som gör ett riktigt fint arbete och är väldigt trevliga och hjälpsamma! 
 

Riktigt fin å med härlig natur och vacker fisk. Jag och polarn kom i kontakt med riktigt mycket fisk, tappade räkningen efter en stund Grym service från Magnus och Mattias!